Meny Lukk

Aktiviteter

Omgivelsene på Nedre Øieren Gård er unike for den som er interessert i fot-, sykkel- eller padleturer, jakt og fiske, eller andre former for friluftsliv. Her er muligheter for rekreasjon og avkobling. Støyen fra sivilisasjonens mas er ukjent inne på skogen og impulsene naturen gir desto sterkere.

Det er mange muligheter her på Nedre Øieren Gård, les videre for å se noen eksempler. 

Vandring

Skal du gå Finnskogleden eller 7 torpsrunden? Da passer det kanskje perfekt med en overnatting her på Nedre Øieren Gård. Det er merkede stier som Finnskogleden (240 km), Kjerkevegen (15 km) og Nordre Øiersjøen rundt (6 km). Viberget t/r (4 km)

Skogbilveger som egner seg godt for sykkelturer.

Vi kan også tilby guidet vandring:

  • Nordre Øiersjøen rundt
  • I kulturlandskapet på gården
  • 7-torpsrunden med start på Lebiko
  • Finnegården Viberget tur/retur

Få innblikk i gårdshistorien og andre spennende historier fra Finnskogen.

Øiersjøen rundt, rast

Omvisning

Få omvisning sommerstid i badstua, stabburet. Staburet er gjort om til gårdsmuseum over livet på gården i ni generasjoner.

Naturlandskap
Omvisning sommerstid på stabburet som er gjort om til gårdsmuseum over livet på gården i ni generasjoner

Røykbadstu
Omvisning sommerstid i   røykbadstu (savusauna) den eneste kjente bevarte i sitt slag. Den ble fredet i 2011. Denne røykbadstua ble dermed det første fredningsobjektet av skogfinske kulturminner i Norge.

Det er en helt spesiell bygningstype med dobbel røykovn for kombinasjonsbruk for ulike funksjoner. Bygningen er utviklet innen den skogsfinske kulturen på Finnskogen. Badstua er den eneste som i dag er bevart med ovnen intakt. Når den ble bygget har jeg ingen sikre opplysninger om foreløpig. Carl Axel Godtlund skriver i sine dagboksnotater at han badet badstu i 1821 sammen med gardsfolket i Nedre Øieren.

Villmarksmat 

Her deltar du i tilbredningen hvor du sammen med villmarkskokken Max Ivan Lindkjølen lager middag av utsøkte natur produkter. 

 

Jakt, fiske og andre aktiviteter

Ved kjøp av fiskekort har du muligheter til ørretfiske på Varaldskogen. Det er også mulig å jakte i sesong. Kanskje lyst til å grille eller ta en kanotur?